Direktlänk till inlägg 19 januari 2016
Sockerkaka med riven mandelmassa och päronhalvor
Det gjorde jag igår och attans vad gott det blev med lite vaniljvisp till
Här kommer #recept på kakan för dig som blir #sugen
Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl grädde
75 gram smält smör
200 g riven mandelmassa
4 päronhalvor
Gör så här:
1. Smält smöret och låt det svalna. Sätt ugnen 175 grader, och smörj och bröda en form och lägg päronhalvorna i botten på formen.
2. Vispa ägg och socker
3. Rör ner grädden
4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver för sig och rör ner det och därefter smöret.
5. Riv mandelmassan grovt och blanda ner den i smeten. Häll i smord och bröad form.
6. Grädda 35-40 minuter beroende på form, känn efter med en sticka att den är helt torr
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | 17 |
|||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 |
31 | |||
|